Paris’in Aklınıza Gelmeyecek bir Mahallesinde Cool bir Brasserie: Brasserie Barbes

11 Kasım 2015

Paris de tıpkı İstanbul gibi İngilizce ve Fransızca “gentrification” olarak tanımlanan bir değişim sürecinden geçiyor. Bir nevi aristokrat sınıf anlamına gelen “gentry“‘den türeyen “gentrification” terimi İngiliz sosyolog Ruth Glass tarafından 1964 yılında Londra’nın bazı bölgelerindeki sosyal yapı ve gayrimenkul piyasasında olan değişiklikleri tanımlamak için kullanılmış.

IMG_2179

Çoğunlukla göçmenlerin yaşadığı Paris’in 18. bölgesi de bu değişimden payını almaya başlamış. Barbes- Rochechouart metro durağının tam karşısında dört yol ağzının bir köşesindeki indirim mağazası olan Vano’nun yanmasından sonra iki sene süren bir tadilatın ardından bugünlerin en “trendy” yerlerinden Brasserie Barbes Nisan 2015’te kapılarını açtı. İlk açıldığı zaman mahallenin geri kalanından kopukluğu ve fiyatların yüksekliğinden oldukça eleştiri almış. Fakat öngörüldüğü gibi sadece hipsterların gittiği bir yer haline dönüşmemiş. Bunda da sahiplerinin büyük payı olduğu söyleniyor. Fiyatlar da şehirdeki aynı kalibredeki diğer brasserielerden farksız değil, dolayısıyla mahallesine göre yüksek ama Paris standartlarında fiyatların normal olduğu söylenebilir.

IMG_2198

Üç katlı mekanın giriş katı kafe, birinci katı beyaz örtülü restoran, en üst kat ise bar-dancing şeklinde kullanılıyor. En üst katında da artık çok moda olan bir rooftop barı bulunuyor. Fransız kahvaltısı denilince malum kruvasan, tereyağlı ekmek, reçel ve yumurta çeşitleri var. Sahanda yumurta sipariş ederseniz fotoğraftan da göreceğiniz gibi üç göz yumurta ile karşılaşabilirsiniz. Paylaşmak isteyenlere duyurulur. Ayrıca çeşit çeşit smoothieleri de var.

IMG_2207

 

İndirim mağazalarının, kaldırımdaki kaçak sigara satıcılarının arasında hiç ummayacağınız bir yer Brasserie Barbes. Kahvenizi yudumlarken giriş katının büyük pencerelerinden hem sokağın karambolünü hem de yer üstüne çıkan metroyu izlemek de ayrı bir keyif.

Genelde iş yemekleri için gelenlerin olduğu öğle yemekleri için rezervasyon kabul ediyorlar, fakat akşam için rezervasyon yapmak mümkün değil. Biraz sıra beklemeyi göze alabilirseniz beklemeye değecek bir mekan.

 

IMG_2202

 

Brasserie Barbes

2, Boulevard Barbes, 75018 Paris
Metro: Barbes-Rochechouart
Tel: + 33 (0)1 42 64 52 23
Her gün 8:00-02:00 arası açık.